mandag 18. september 2017

«Usynlige Emmie» av Terri Libenson

Oversatt av Hilde Lyng
Illustrert av Terri Libenson
Utgitt av Cappelen Damm 2017

Ingen er slemme mot Emmie, det er bare ingen som legger merke til henne. Men det er greit, altså, for hun vil egentlig bare få være i fred og pusle med sitt.
Emmie er kjempeflink til å tegne. Blant annet lager hun en tegneserie som handler om ei som heter Katie, som er stikk motsatt av Emmie. Katie er nemlig pen, populær og elsker å være i sentrum for alles oppmerksomhet.
Men så skjer det noe veldig pinlig; en lapp med noe hemmelig som Emmie og bestevenninna har holdt på med, kommer på avveie. Det som hender i etterkant av dette, gjør at Emmie og Katie på en måte lærer av hverandres personlighet. Etterpå er det som om begge kan kjenne at de er blitt friere...

Illustrasjonene og tegneseriestripene som boka har en del av, gjør boka lettlest og rask å komme gjennom. Jeg synes innledningen av boka var litt treg; det tok en stund før det begynte å skje noe særlig, eller jeg virkelig ble interessert i Emmie og hva hun opplevde. Og de første kapitlene med Katie er også ganske kjedelige; perfekte mennesker er det i grunnen lite interessant med. Men så tar det seg opp etter hvert, og boka ble slukt i en fei.

Dette er nok mest for jentene, i alderen 8-12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar