mandag 29. juni 2015

«Et sted skinner det» av Vibeke Riiser-Larsen

Utgitt av Aschehoug 2015

Sigrid bor for seg selv og pleier lite omgang med andre.
Tante Else ringer annenhver uke.
Mor er syk og bor på institusjon, mens pappa lar høre fra seg bare til jul og når Sigrid har bursdag. Så mange andre mennesker er det ikke i livet hennes.
Heldigvis har Sigrid jobben å gå til. Hun står i informasjonsavdelingen i en velassortert utstyrsbutikk og møter der alle slags mennesker. Noen av dem kan faktisk være hyggelige, slik som Snorre, som en dag har med boller til henne. Det gjør han vel av en grunn? Kanskje kommer han tilbake snart? Kanskje vil han henne noe?


Denne romanen er interessant og engasjerende. Sigrids ensomhet er vond og tung, men jeg som leser nærer et håp om at ting kan ordne seg, siden fortellingen ikke er uten humor i beskrivelsen av ulike scener i Sigrids liv.

Hvordan det går, vil jeg ikke røpe; du får lese selv. Boka er herved anbefalt.
Jeg tror ensomhet er noe mange kan kjenne seg igjen i, selv om vi ikke opplever eller takler den likt med Sigrid i romanen.
Hvis du ikke vet hvordan det kjennes å være ensom, så tror jeg du har godt av å få et innblikk i hvordan det kan fortone seg å føle seg alene med tanker, følelser og problemer, fra de helt små til de virkelig store.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar