søndag 25. mai 2014

«Det er her jeg skal være» av Hilde Hylleskaar

Utgitt av Gyldendal 2013

Som liten ble Martine utsatt for en alvorlig bilulykke. Mormor og morfar ble drept i den bilulykken. Martine overlevde, men ble hardt skadd.
17 år gammel sliter Martine fortsatt med ettervirkninger, de psykiske større enn de fysiske.
Hun føler seg ikke sett, som om hun ikke er der. Selv blant venner føler hun seg ensom; de forstår henne ikke, ser henne ikke som hun er. Det er som om livet hennes stoppet i ulykken, hun synes ikke hun hører til i verden lenger, og nå ønsker hun seg vekk.

Denne ungdomsromanen var interessant og engasjerende lesning. Jeg synes forfatteren har greid å skape en svært troverdig karakter og evner å gå dypt og grundig inn i problemstillingen. Hun viser Martines opplevelse av seg selv og verden på en måte som gjør at vi lever oss inn i og forstår hva hun gjennomlever, uten at hun forherliger henne. For eksempel får forfatteren tydelig fram hvor selvopptatt Martine er. Det er ikke bare hun som har problemer blant venninnene, men hun ser det ikke, full av seg selv og det hun sliter med; attpåtil beklager hun seg over at venninnene ikke bryr seg om henne, bare tenker på seg.


Språket flyter godt, boka engasjerer og er spennende, så denne kan absolutt anbefales. Men kanskje ikke til lesere som ønsker mye ytre handling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar