søndag 3. mars 2013

«Engelen i djevelgapet» av Levi Henriksen

Utgitt av Cappelen Damm, 2012

Astrid, snart 11 år, har ikke lyst til å bli voksen. Voksne er så svikefulle, gjør og sier så mye slemt. Hun vil være barn for alltid. Astrids foreldre er skilt – det er imot Astrids vilje. Astrid bor annenhver uke hos mor, annenhver uke hos far. At mor og far har funnet seg nye kjærester, er fælere enn alt. Det gjør det nemlig ekstra vanskelig for Astrid å få mor og far til å bli sammen igjen.
Men Astrid har lagt en genial og dristig plan som inkluderer kjettingtang, tørrmat og ei øde øy. Kanskje…

Dette er en litt humoristisk og ganske spennende fortelling om Astrids spenstige planer for å få mora og faren til å bli sammen igjen. Jeg kan nok finne noen småting å utsette, som at enkelte dialoger i boka virker kunstige, og flere av enkelthendelsene i boka virker lite sannsynlige. (Jeg synes for eksempel det er litt rart at Astrid, som er så belest og oppegående, ikke har fått med seg at mobiltelefoner kan brukes til å ringe 113, selv om kontaktkortet er tomt.)
Språket kunne vært bearbeidet noe mer. Men boka er skrevet for barn fra 9-10 år, og målgruppa tror jeg vil synes denne boka er spennende, de vil heie på Astrid og helt sikkert glede seg over hvordan historien slutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar