torsdag 5. november 2009

"Husker dere ikke meg?" av Sophie KinsellaHovedpersonen Lexi våkner opp etter en bilulykke, med hukommelsestap. De siste tre årene av livet hennes er borte for henne – hun kan ikke huske noe av det som har skjedd. Det verste er at disse tre årene er det tydelig at hun har gjennomgått store forandringer i forhold til den personen hun kan huske at hun var.
Hun har slanket seg - hun spiser ikke karbohydrater lenger - trener jevnlig og har følgelig en super kropp. Håret er farget i en fancy nyanse, og tennene – som pleide å være uryddige og ga henne kallenavnet Steinbiten – er fikset på.
I tillegg er hun gift med Eric, en skikkelig rik kjekkas, og de bor i en fantastisk leilighet sammen. Der har hun en helt egen garderobe med klær, sko og annet tilbehør. En regelrett drømmetilværelse!
Men hvordan har hun klart å oppnå dette? Og hvorfor vil ikke venninnene hennes snakke med henne? Og er ekteskapet med Eric egentlig lykkelig?
Hun erfarer at ingen kan ha oppnådd slik suksess uten å ha forsaket en hel del…

Å få hukommelsestap er visstnok ikke så vanlig som man kan få inntrykk av når man leser bøker og ser film. Det er et yndet triks å benytte seg av for en forfatter eller filmskaper – det åpner for intriger og dramatikk, tullball og komiske misforståelser.

Dette er en helt OK underholdningsroman, med passelig dose romantikk og komikk, selv om plottet er nokså usannsynlig.

1 kommentar:

  1. Boka er en typisk Kinsella bok! Den var enkel, artig og med noen komiske situasjoner :) Den leses fort ut og er helt greit tidsfordriv!

    SvarSlett