søndag 13. september 2009

"Stompa og Swing-Wing" av Anthony Buckeridge

Bøkene om Stompa - Stein Oskar Magel Paus Andersen - er koselig og lett lesning. Jeg har lest mange av bøkene (uten å ha ført noen nøye oversikt), og noen har jeg lest flere ganger. I tillegg har jeg hørt mange av hørespillene om Stompa som pleide å gå i Lørdagsbarnetimen da jeg var liten.
Nå kan disse hørespillene gjenhøres som lydbøker, som du for eksempel kan låne på biblioteket. Gisle Straume som - umph! - lektor Tørrdal er helt ubetalelig.

Stompa-bøkene er fine fordi de byr på humor, gjenkjennelige situasjoner og action uten blod og besværligheter. Og de beskriver et fellesskap det virker flott å være del av - fellesskapet mellom de oppfinnsomme guttene på Langåsen pensjonatskole.
Denne boka handler om den gangen de fant en brevdue som fikk navnet Swing-Wing. Selvfølgelig stelte de i stand en masse tull og ball og brøt husregler i forbindelse med duestellet.

Stompa-bøker er fine å ty til som lett "pauselesing" mens man venter på at noe større og tyngre skal dukke opp. Eller hvis en har behov for en god latter eller å roe nervene med noe koselig og ufarlig.

Stompa (t.v.) og Bodø i ferd med å pønske ut en ny plan, som sikkert - uten at de mener det - får Tørrdal til å eksplodere...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar