søndag 1. juli 2018

«#frimegfradeg» av C. Glaser

Utgitt av Fontini forlag 2016

I denne romanen for unge voksne blir vi kjent med Siri. Hun er i gang med litteraturstudier på universitetet, men det virker litt tilfeldig at hun har havnet her. Hun har et kjærlighetsforhold bak seg som hun ikke er ferdig med, kanskje fordi hun aldri kom helt innpå Jonas, aldri fikk kjenne seg trygg på at de var et par?
I innledningen av romanen har hun nettopp blitt kjent med sunnmøringen Ole, som også studerer litteratur. Til tross for kritiske bemerkninger fra venninner og tante Bente som undrer om Siri virkelig tror Ole er den rette for henne, fortsetter hun å utforske følelsene hun har for ham, og bestemmer seg for at det er ham hun vil ha. Men hvis hun virkelig mener at Ole er mannen i hennes liv, burde hun ikke da greid å holde Jonas unna når han dukker opp for å få et ligg?

Jeg lot meg engasjere av denne romanen, som er ført i et sikkert språk. Jeg blir litt provosert av Siris selvopptatte jakt på et meningsfullt liv, og den manglende forståelsen hun har for at andre har følelser det kan være verdt å ta hensyn til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar