søndag 11. mars 2018

«Verden som var min : bind 3 : åttitallet» av Ketil Bjørnstad

Utgitt av Aschehoug 2017

Dette er tredje del av Ketil Bjørnstads store verk, der han forteller om sitt eget liv, flettet sammen med nasjonale og internasjonale hendelser som preget årene 1980-1989.
Bjørnstad hadde det ikke så bra med seg selv dette tiåret; for å holde vekten, noe som var viktig for selvfølelsen, stakk han fingeren i halsen og kvittet seg med det han hadde spist.
Han omgikkes mange kjente personer, samarbeidet med flere om musikalske prosjekter, samtidig som han arbeidet fram romaner, skrev anmeldelser, framførte egen og andres musikk i inn- og utland, og engasjerte seg i Treholt-saken.
Det virker som et travelt tiår, summende fullt av mennesker og hendelser. Kanskje ikke så rart om han sliter med å holde taket i seg selv, vite hvem han er, klare å være glad i seg selv og fornøyd med alt han presterer og leverer.

Jeg synes det er interessant å lese disse bøkene, Bjørnstad er en god formidler. Men det er ikke til å komme fra at dette er tykke bøker, så man bør sette av tid, slik at man kan fullføre dem med konsentrasjon og helst i noenlunde sammenheng. Det beste med verket er at jeg blir inspirert til å lese om bøker han omtaler, både egne og andres, og jeg får lyst til å høre mer av musikken han har komponert.
Jeg ble også nysgjerrig på å få vite mer om Treholt-saken. At bøker inspirerer til mer lesing synes jeg er et stort pluss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar