søndag 21. januar 2018

«Hjertet er en knyttneve» av Ingrid Ovedie Volden

Utgitt av Aschehoug 2017

Oliver og Aline går i samme klasse, men de har aldri snakket med hverandre. Ikke så rart, kanskje, siden Aline har som strategi at hun ikke skal bli venn med noen som helst på skolen hun måtte begynne på etter at de flyttet. Hennes ønske er å flytte tilbake til stedet de kom fra, og hvis hun gjør sitt beste for ikke å passe inn på det nye stedet, så innser nok mor og far at det er best å snu!
Olivers foreldre har nylig flyttet fra hverandre, noe faren takler så dårlig at han blir syk og havner på hjerteavdelingen på sykehuset. Der støter Oliver tilfeldigvis på Aline, som er der for å gjøre research til en skoleoppgave om hjertet, og slik starter de i det små med å bli kjent med hverandre...

Dette var en lettlest, engasjerende og søt roman; ei bok du får lyst til å sluke. Tonen er lett og humoristisk, selv om tema er ganske dystert til tider. Jeg likte også veldig godt den forrige boka til Volden, «Alt som teller».
Også i denne romanen har hovedpersonen en "annerledeshet", slik at vi som leser skal forstå hvorfor hun sliter med å føle seg inkludert. Jeg får da lyst til å minne om at mange kan ha følelsen av ikke å være inkludert, ikke å høre til, ha dårlig selvfølelse, selv uten synlige "skavanker".

Jeg ser ikke at alderen til hovedpersonene i boka er røpet, men jeg vil tippe de er ca 12-13 år. Synsvinkelen i romanen veksler mellom Aline og Oliver. Jeg vil tro at både gutter og jenter kan like denne boka, og kan passe fra ca 9 år og oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar