søndag 9. april 2017

«Fører av grå folkevogn, juli 1975» av Line Baugstø

Utgitt av Oktober forlag 2016

Vi treffer igjen Sigrid fra «Sommer uten brev» (2014), det er gått noen år siden sommeren 1968, da hun gikk og ventet på at ektemannen Erling skulle komme hjem fra eventyret sitt i Alaska og Canada. Erling kom aldri tilbake - han ble meldt savnet og Sigrid må regne seg som enke. Hun har nå jobb i et reklamebyrå og har innledet et slags forhold til sjefen, Kjell. Døtrene hennes har blitt store, er i brytning mellom barn og voksen; en krevende tid for både dem og Sigrid.
Sigrids lillesøster Kristin er blitt gift og har fått tvillinger siden forrige bok. I denne romanen føler Kristin at hun holder på å kveles av hverdagens rutiner og kjas, og stikker fra mann og barn. Det er da Kristin drar hjemmefra, at ektemannen etterlyser Sigrid i radioen - det er hun som er "fører av grå folkevogn". Han håper hun vet hvor Kristin kan ha dratt.

Temaet kvinnesak er enda tydeligere i denne romanen enn i den første. Et nostalgisk gjensyn med 70-tallet får vi også. Velskrevet, engasjerende lesning. Hvis det kommer en fortsettelse om Sigrid og Kristin, vil jeg også lese den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar