søndag 29. juni 2014

«Sjansespill» av Simone Elkeles

Oversatt av Hanne Cath. Brække
Utgitt av Gyldendal 2014

Derek blir kastet ut av internatskolen han går på etter å ha gjort et utspekulert pek. Siden faren hans er utstasjonert i marinen, har han ikke noe annet valg enn å henge med stemora og stebroren når de flytter hjem til stemoras far og søster. Stemoras søster Ashtyn er på Dereks alder, og det lover ikke godt for forholdet mellom dem at de straks fyker i tottene på hverandre. Men etter hvert finner de ut at de kan ha mer til felles enn de først trodde…

Denne ungdomsromanen er bygd over samme lest som trilogien «Perfekt kjemi», «Brennende hjerter» og «Grenseløs kjærlighet», det vil si at han og hun forteller i annethvert kapittel. Det er et greit grep som skaper god flyt og gir liv til fortellingen. Kjærlighetshistorien er det bærende elementet, og vi aner vel helt fra starten hvordan dette skal ende, likevel er det underholdende å følge de to på den strabasiøse ferden fram til punktet hvor de endelig får hverandre.
Historien er temmelig amerikansk og klisjepreget, med vakre mennesker og store følelser, men jeg lot meg så absolutt underholde. Likte du «Perfekt kjemi-trilogien» vil du nok like denne også.


«Sjansespill» er første roman i en serie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar