lørdag 19. juni 2010

"I den skogen" av Harlan CobenStatsadvokat Paul Copeland har opplevd smertefulle tap. Da han var ung forsvant fire ungdommer fra sommerleiren hvor han selv var vakt. Den ene av de fire var søsteren hans, Camille. To av ungdommene ble funnet drept og begravd i skogen, og man antok at Pauls søster og den fjerde av de forsvunne også var blitt drept og gravd ned, men ikke funnet.

Paul har vært gift og har en datter, men idet vi blir kjent med ham, er kona død av kreft. I forbindelse med en rettssak, der Paul gjør sitt beste for å få dømt to unge gutter for voldtekt, begynner noen å grave i Pauls fortid, og i den forbindelse kommer det fram litt av hvert – Paul møter igjen ungdomskjæresten Lucy og får også en grunn til å håpe at søsteren Camille kanskje ikke døde likevel, den gangen for tjue år siden…

Dette er en spennende og velskrevet roman. Språklig er det lite å sette fingeren på, faktisk glitrer det iblant av språket, og handlingen har godt driv. Du får ikke lyst til å legge denne boka fra deg, når du først har begynt. Et lite minus for en slutt som peker i det usikre, muligens mot en negativ retning, men boka anbefales på det varmeste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar