søndag 11. oktober 2009

"Skjebnehjulet" av Kajsa IngemarssonDenne boka kom på norsk i 2008. På svensk heter den "Lyckans hjul" og utkom i 2007.
Boka handler om tre kvinner som bor i samme nabolag.
Miriam er 58, gift og har voksne barn. Hun er også bestemor og hjemmeværende husmor.
Nina er snart 40, frisør, skilt, har en sønn som nærmer seg voksen.
Ellinor er snart 30, gift, lite barn. Utdannet jurist, men for tiden hjemmeværende, siden hun og mannen nettopp har flyttet og det ikke er mange jobbmuligheter for henne på dette nye stedet.

Noe tilfeldig blir disse tre kvinnene venner. Vennskapet avstedkommes gjennom felles bekymring for om en nyinnflyttet kvinne i nabolaget holder på med bordellvirksomhet. Det viser seg å være helt feil - hun spår i tarotkort. Miriam synes i utgangspunktet dette er like sjokkerende, men hun kommer over det. De tre kvinnene oppsøker spådamen etter tur og blir fascinert av hva hun gir dem av råd angående fremtiden.

Denne boka er ikke Ingemarssons beste etter min mening. Faktisk ble jeg nokså skuffet. Her skjer det lite og pjattes mye, og det er altfor opplagt hva som kommer til å skje med hver og en av de tre.
Siden tre personer må dele plass i en roman blir de hver for seg noe overfladisk behandlet. Språket er ikke spesielt glitrende og personkarakteristikkene er platte. Nei, les heller "Små sitroner gule"!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar